06 48408419            info@recraft.nl            Rob van den Eshof          BIG 79064529504

Ademhaling, een inspirerende activiteit

Speciale noot voor u als BOA of Politieagent,

Waarschijnlijk leest u dit, omdat één van mijn patiënten een UITZONDERING MONDKAPJES kaartje aan u heeft laten zien.
Wat goed dat u dit verifieert en daarom op mijn website bent terecht gekomen. Vanuit mijn expertise als Sportfysiotherapeut, maar ook als Physis Specialist behandel ik meerdere mensen/sporters met ademhaling gerelateerde klachten. Veelal zijn deze van fysieke aard, alleen komen mentale klachten ook zeer geregeld vanuit dit systeem.

Dit heeft te maken met ons autonome zenuwstelsel. In de webinar in de link hierboven (middelste video) leg ik dit heel duidelijk uit hoe dit in zijn werk gaat.

Mocht ik u op een andere wijze van dienst zijn dan doe ik dit graag.

BIG 79064529504

Ademhaling en Houding


Dit zijn precies 2 onderwerpen waarvan ik de waarde als (sport)fysiotherapeut altijd heb onderschat. Vond ze ook nooit zo sexy om aan de man te brengen. Ademhalen doen we allemaal toch, wat wil je dan nog meer. En om iets aan de houding te doen, hoe iemand staat, is iets wat zeer moeilijk te veranderen is en ook nog eens heel lang duurt.
Toch zijn het twee zeer belangrijke punten om aan te willen werken als trainer en behandelaar. Een optimale houding voorkomt klachten aan het bewegingsapparaat, laat je soepeler bewegen, zorgt dat je meer kracht en snelheid kan leveren, heeft een positieve invloed op je ademhaling en daarmee je uithoudingsvermogen en als laatste zorgt het voor meer stabiliteit en coördinatie. Oftewel een optimale houding geeft niet alleen een betere gezondheid, maar boost ook nog eens alle 5 de grondmotorische eigenschappen. Mega functioneel dus voor een patiënt, maar ook voor de sporter. Alleen hoe krijg je voor elkaar dat de persoon er ook aan wil werken, het leuk vind en snel resultaat bemerkt? Dat komt verderop in dit artikel terug.
Dan de ademhaling, actueler dan ooit, zeker nu met de mondkapjes die gedragen worden.


Als Physis Specialist weet ik dat de ademhaling en het middenrif onafscheidelijk aan elkaar verbonden zijn. En weet ik ook dat de ademhaling de lichaamshouding optimaliseert.


Lees het artikel dat ik geschreven heb (Ademhaling en houding v3.0 RvdE - kopie.docx) en dan voel je helemaal de urgentie waarom je hier nu mee aan de slag wilt gaan 😊