06 48408419            info@recraft.nl            Rob van den Eshof          BIG 79064529504

Een belangrijk stukje achtergrond staat al op de hoofdpagina (Wie is Recraft?), maar er is meer te vertellen. Wat is Homeostase eigenlijk? Waarom is het logo een zeehond? en .....

Homeostase... Wat zegt u?

Recraft creeert ruimte en homeostase. Maar wat is dat "homeostase" eigenlijk. Homeostase is een woord wat heel veel omschrijft. De beste vertaling is "dynamisch evenwicht", maar deze omschrijving is niet helemaal volledig.
Op het internet zoeken levert genoeg op (zie onderaan in blauw), alleen makt de uitleg het niet heel veel duidelijker. Ik zal een poging wagen het zo duidelijk en zo kloppend mogelijk uit te leggen.

*** under construction ***

Homeostase is het vermogen van meercellige organismen om het interne milieu in evenwicht te houden, ondanks veranderingen in de omgeving waarin het organisme zich bevindt Dit door middel van regelkringen in het organisme. Door homeostase kan een organisme de functie van elk individueel orgaan aanpassen, waardoor aan de integrale behoefte van het lichaam wordt voldaan. Als het organisme faalt in het onderhouden van homeostase zal het organisme sterven.
Dit gebeurt door communicatie tussen de weefsels en organen. (Bron: Wikipedia (nl.wikipedia.org/wiki/Homeostase_(fysiologie))

Waarom is het Logo een zeehond?

Deze vraag beantwoorden kan, zoals vaak ook met de uitleg van een fysieke klacht, met een hele korte uitleg, maar ook een hele uitgebreide is mogelijk. Ik ga voor beiden.
De korte uitleg: het is een zeehond oftewel een rob (Phocidae). Dit verwijst direct naar mijn naam; Rob.

De korte uitleg is leuk, maar de lange uitleg is veel eerlijker. Het kiezen van een logo is heel belangrijk. Dit geldt overigens ook voor je bedrijfsnaam en slogan/subtitel.
Ik wil heel graag dat Recraft een plek gaat zijn waar je bezig gaat zijn met gezondheid, fitheid en vitaliteit. Dit op een plek waar je spelend wijs wordt.


*** under construction ***